Predsjednica SPKD ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar Sanja Bjelica Šagovnović prisustvovala je sastanku koji su juče u Istočnom Sarajevu organizovali gradonačelnik Ljubiša Ćosić i ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom, Đorđe Milićević sa organizacijama civilnog društva sa područja Istočnog Sarajeva i Federacije BiH.



Ministar Milićević obavijestio nas je o budućim aktivnostima među kojima je Vidovdanski sabor koji će okupiti predstavnike najznačajnijih srpskih udruženja iz cijelog svijeta u Beogradu, te kampovi za djecu iz dijaspore i regiona koji će biti održani u julu i avgustu u više gradova u Republici Srbiji. Mostarska ”Prosvjeta” pozvana je da učestvuje u svim aktivnostima koje organizuje Ministarstvo. ”Prosvjeta” je predstavila svoj rad i aktivnosti prije svega ”Prosvjetinu školu srpskog jezika, istorije i kulture”, koju u Mostaru kao dopunsku nastavu pohađa ko 100 učenika osnovnih i srednjih škola, ”Šantićeve večeri poezije”, Božićni koncert”, ”Svetosavsku akademiju” i druge aktivnosi koje se organizuju uz podršku i institucija Republike Srbije i Republike Srpske.
Zahvaljujemo se ministru Milićeviću na pozivu i opredjeljenosti da se konkretnim aktivnostima što više ojačaju veze našeg naroda u cijelom svijetu, kao i gradonačelniku Ljubiši Ćosiću što je bio domaćin sastanak i okupio nas u Istočnom Sarajevu.