Predsjednica Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar Sanja Bjelica Šagovnović razgovarala je u Novom Sadu sa pokrajinskom sekretarkom za kulturu, javno informisanje i odnose sa vjerskim zajednicama Draganom Milošević i predsjednikom Matice srpske profesorom Draganom Stanićem.
Bjelica Šagovnović je upoznala pokrajinsku sekretarku sa radom ”Prosvjete” i budućim aktivnostima. Na sastanku je razgovarano o budućoj saradnji ”Prosvjete” i kulturnih ustanova iz Novog Sada i Vojvodine. Sekretarka Milošević navela je da će Sekeratrijat za kulturu AP Vojvodina dati podršku saradnji kulturnih ustanova. Na sastanku je izražena nada da će saradnja biti intenzivirana i da će biti od velike koristi za očuvanje srpskog kulturnog identiteta u Mostaru, ali i promociji i predstavnjanju rada kulturnih institucija Vojvodine u Mostaru i Hercegovini
Predsjednica ”Prosvjete” i predsjednik Matice srpske dogovorili su potpisivanje sporazuma o saradnji koji će omogućiti podršku Matice srpske naučnim i kulturnim aktivnostima ”Prosvjete” i srpskog naroda u Mostaru.