Просвјетина школа српског језика, историје и културе у школској 2020/2021. почела је 11. октобра 2020. у оквиру 101. Шантићевих вечери поезије. За ту прилику организована је радионица за ученике, затим представљање књиге “100 Сизифових правописних правила“ и изложба о Сизифовој борби за ћирилицу и правопис Бојана Јокановића, вјероучитеља из Добоја. Јокановић је за полазнике Просвјетине школе одржао радионицу цртања стрипа, а уз цртање се говорило и о правописним правилима.

Јокановић је казао да је сав свој рад посветио дјеци, јер је за дјецу најтеже, али и најљепше стварати. Он је навео да је 2015. године осмислио пројекат описмењивања ’’Сизифова борба за правопис’’ и митолошком лику Сизифа дао васпитно-образовну улогу. ’’Када сам почео радити, мислио сам да је мој труд узалудан, али прошле године на Сајму књига у Београду моја књига је била најтраженија књига, што ми је дало снагу да наставим’’, казао је Јокановић и најавио представљање своје друге књиге “100 Сизифових правописних правила 2”, као и “Илустрованог бонтона за најмлађе’’.

Ученици “Просвјетине школе’’ цртали су карикатуре,  учили и забављали се уз занимљиве и шаљиве примјере.

Почетак школске године у Просвјети је почео на лијеп и занимљив начин, а уз наставне дисциплине ученици ће у току године имати још интересантних предавача и радионица.

Радионици, која је одржана у порти Старе црква у Бјелушинама, присуствовали су наставници Просвјетине школе, родитељи, али и други посјетиоци који су дошли по свој примјерак књиге “100 Сизифових правописних правила’”.