Prosvjetina škola srpskog jezika, istorije i kulture u školskoj 2020/2021. počela je 11. oktobra 2020. u okviru 101. Šantićevih večeri poezije. Za tu priliku organizovana je radionica za učenike, zatim predstavljanje knjige “100 Sizifovih pravopisnih pravila“ i izložba o Sizifovoj borbi za ćirilicu i pravopis Bojana Jokanovića, vjeroučitelja iz Doboja. Jokanović je za polaznike Prosvjetine škole održao radionicu crtanja stripa, a uz crtanje se govorilo i o pravopisnim pravilima.

Jokanović je kazao da je sav svoj rad posvetio djeci, jer je za djecu najteže, ali i najljepše stvarati. On je naveo da je 2015. godine osmislio projekat opismenjivanja ’’Sizifova borba za pravopis’’ i mitološkom liku Sizifa dao vaspitno-obrazovnu ulogu. ’’Kada sam počeo raditi, mislio sam da je moj trud uzaludan, ali prošle godine na Sajmu knjiga u Beogradu moja knjiga je bila najtraženija knjiga, što mi je dalo snagu da nastavim’’, kazao je Jokanović i najavio predstavljanje svoje druge knjige “100 Sizifovih pravopisnih pravila 2”, kao i “Ilustrovanog bontona za najmlađe’’.

Učenici “Prosvjetine škole’’ crtali su karikature,  učili i zabavljali se uz zanimljive i šaljive primjere.

Početak školske godine u Prosvjeti je počeo na lijep i zanimljiv način, a uz nastavne discipline učenici će u toku godine imati još interesantnih predavača i radionica.

Radionici, koja je održana u porti Stare crkva u Bjelušinama, prisustvovali su nastavnici Prosvjetine škole, roditelji, ali i drugi posjetioci koji su došli po svoj primjerak knjige “100 Sizifovih pravopisnih pravila’”.