Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета ” – Градски одбор Мостар и ове године, по шести пут, додијељује Просвјетину стипендију „Владимир Ћоровић’’ у оквиру које ће стипендије и награде добити 150 ученика и студената.

Свечаност додјеле стипендија одржаће се у суботу, 30. априла у 12.30 часова у Владичанском двору у Мостару (Конак 7).

 

Просвјетину стипендију у школској и акдемској 2021/2022. години добила су 32 ученика од 6. до 9. разреда основне школе, 35 средњошколаца и 64 студената. Најбоља пливачица у Босни и Херцеговини, млада Мостарка Лана Пудар добила је специјану стипендију.

Дванаест ученика и студената добило је специјалне награде, а седам ученика  Гиманзије „Јован Дучић’’ из Требиња добило је награде за активизам.

Ове године додијењен је највећи број стипендија откако је програм обновљен. Као што смо навели, додијелићемо 150 стипендија и награда, што je 54,64 одстовише него претходне године, односно 100 одсто више него прије само двије године.

Просвјетине стипендије „Владимир Ћоровић” додјељују се за ученике основних и средњих школа и студенте у школској и академској 2021/2022. години са подручја Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Стипендијски фонд Просвјетине стипендије ‘’Владимир Ћоровић’’ расте из године у годину, а ове године већи је од 55.000 евра.

Традиција стипендирања у „Просвјети’’ стара је тачно колико и наше Друштво, које је 1902. основано управо с циљем стипендирања ђака. Обнаљање Просвјетине стипендије у Мостару иницирао је 2016. године господин Славко Андрејевић који је на челу Организационог одбора, а пројекат је подржала Српска православна црквена општина Мостар.