Вјера, труд, рад и посвећеност Билећанина Саву Милојевића (24) по завршетку Медицинског факултета у Фочи сврстали су на врх колоне успјешних студената са просјеком од 9,70, али и крунисали титулом најмлађег доктора медицинских наука у Српској.
У његовом индексу су скоро све десетке, а факултет је завршио, а да притом не зна какав је осјећај испит положити из другог пута.
Милојевић за “Глас Српске” каже да је добра организација кључ успјеха и уз неизмјерну љубав према оном што волите он је загарантован.
– Студије су биле захтјевне, неопходно је много рада и одрицања уколико тежите савршенству, али уз добру организацију, пријатеље и колеге, а прије свега уз подршку породице све је могуће – рекао је Милојевић.

Још од малих ногу зна свој пут. Живио је своје снове, а они су повезани са медицином.

– Схвативши да сами бирамо шта ће бити човјек којег видимо у огледалу, да нас то одређује и дефинише према свему, јасно нас преображава у професији, води до вјере или невјере, у савјести до чојства или нечојства, схватио сам да је једини истински пут моје будућности медицина. Тај постулат траје данас и трајаће до вјечности – казао је Милојевић.

Знао је да није лако, да је пут трновит, пун изазова, али и одрицања. Ипак, иза свега тога стоји јака личност овог Билећанина.

– Да је медицина мој сан показују и оцјене у индексу са просјеком 9,70, што ме уједно чини једним од најбољих студената на факултету и најмлађим доктором медицинских наука у Српској, са 24 и по године. Једноставно, морамо да радимо на себи и да имамо јасан циљ, како бисмо до њега прије или касније дошли – додао је Милојевић.

Одликован је највишом студентском наградом Српске јер се нашао на листи међу 12 најбољих студената медицине и осталих здравствених наука добијајући стипендију “Др Милан Јелић”. Међутим, то нису једине награде и стипендије које је добио.

– Све стипендије много су ми помогле током школовања. Ту је била и главна награда “Др Валентина Вртикапа”, стипендија Босана и стипендија СПКД “Просвјета” из Мостара – похвалио се Милојевић.

Према његовим ријечима, ни у будућности неће бити много непознаница. Наставља и даље да се школује, али оно што је важно планира да остане у Српској.

– Мој даљи професионални план јесте да упишем докторске студије, да се бавим превенцијом и клиником и да завршим специјализацију из области интерне медицине или хирургије и тиме достигнем максимум на хијерархијској љествици свог професионалног живота и све то подијелим са мојом Херцеговином – јасан је Милојевић.

Хоби
Сава Милојевић свестран је младић па поред успјеха на факултету велики је заљубљеник у фолклор и црквено пјевање.

– За вријеме студија био сам члан црквеног хора “Побратимство” из Фоче, али и црквеног хора у Билећи. Поред тога, моја велика љубав је и фолклор који сам активно играо до треће године студија – рекао је Милојевић.