Предсједница СПКД ”Просвјета” Градски одбор Мостар Сања Бјелица Шаговновић присуствовала је састанку који су јуче у Источном Сарајеву организовали градоначелник Љубиша Ћосић и министар без портфеља задужен за координацију активности и мјера у области односа Републике Србије са дијаспором, Ђорђе Милићевић са организацијама цивилног друштва са подручја Источног Сарајева и Федерације БиХ.



Министар Милићевић обавијестио нас је о будућим активностима међу којима је Видовдански сабор који ће окупити представнике најзначајнијих српских удружења из цијелог свијета у Београду, те кампови за дјецу из дијаспоре и региона који ће бити одржани у јулу и августу у више градова у Републици Србији. Мостарска ”Просвјета” позвана је да учествује у свим активностима које организује Министарство. ”Просвјета” је представила свој рад и активности прије свега ”Просвјетину школу српског језика, историје и културе”, коју у Мостару као допунску наставу похађа ко 100 ученика основних и средњих школа, ”Шантићеве вечери поезије”, Божићни концерт”, ”Светосавску академију” и друге активноси које се организују уз подршку и институција Републике Србије и Републике Српске.
Захваљујемо се министру Милићевићу на позиву и опредјељености да се конкретним активностима што више ојачају везе нашег народа у цијелом свијету, као и градоначелнику Љубиши Ћосићу што је био домаћин састанак и окупио нас у Источном Сарајеву.