Предсједница Српског просвјетног и културног друштва ”Просвјета” Градски одбор Мостар Сања Бјелица Шаговновић разговарала је у Новом Саду са покрајинском секретарком за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама Драганом Милошевић и предсједником Матице српске професором Драганом Станићем.
Бјелица Шаговновић је упознала покрајинску секретарку са радом ”Просвјете” и будућим активностима. На састанку је разговарано о будућој сарадњи ”Просвјете” и културних установа из Новог Сада и Војводине. Секретарка Милошевић навела је да ће Секератријат за културу АП Војводина дати подршку сарадњи културних установа. На састанку је изражена нада да ће сарадња бити интензивирана и да ће бити од велике користи за очување српског културног идентитета у Мостару, али и промоцији и представњању рада културних институција Војводине у Мостару и Херцеговини
Предсједница ”Просвјете” и предсједник Матице српске договорили су потписивање споразума о сарадњи који ће омогућити подршку Матице српске научним и културним активностима ”Просвјете” и српског народа у Мостару.