У оквиру 102. Шантићевих вечери поезије синоћ је у Владичанском двору у Мостару отворена изложба „Православни сакрални објекти у Мостару“ Миодрага Милићевића из Београда.

На изложби је највише слика посвећено Саборној цркви Свете Тројице и Старој цркви у Бјелушинама, али и другим сакралним објектима у Мостару.

Милићевић је на отварању изложбе рекао да се управо испред Саборне цркве у Мостару види сва љепота и разноликост града.

„Ко год је гледао слике, а било је оних који нису ногом крочили у Мостар, био је заинтересован за ту разноликост града која је осликана испред Старе цркве и на којој се виде Саборна црква, минарети џамија и католичка црква“, рекао је Милићевић.

Посебно мјесто на изложби заузео је портрет Алексе Шантића који је Милећевић насликао за 102. Шантићеве вечери поезије и поклонио СПКД ”Просвјета” Градски одбор Мостар.  ”Ова слика не показује, као остале слике, благи Алексин поглед, већ је тај поглед продорнији и опомиње говорећи ‘Шта ми радите од Мостара”’, казао је Милићевић.

Новинар и публициста, члан Надзорног одбора СПКД ”Просвјета” ГО Мостар Златко Сердаревић навео је током отварања изложбе да изложени радови немају само циљ да у гледаоцу побуде сјећања минулих времена већ свједоче о континуитету српског народа у Мостару као и о богатству њиховог духовно живота, хтијења и узлета.

Сердаревић је рекао да се приликом постављања изложбе присјетио пријератне изложбе икона коју је приредио Радомир Станић, те констатовао да се те двије изложбе надопуњују и обогаћују.

„Не видим данас репрезентативније име од Милићевића када говоримо о сликарима протагонистима афирмације града Мостар. Практично Милићевић је направо једну велику задужбину, један велики споменик граду и постао безвремен“, рекао је Сердаревић.

Парох мостарски Радивоје Круљ је обраћајући се на изложби рекао да је много захвалан Милићевићу који је, како је рекао, један велики ктитор обнове Саборне цркве, исто као и бројни други који носе у срцу Саборну цркву и говоре о њој, њеној обнови и обнови Мостара.